Nyhetsbrev 2023 April

Hej alla medlemmar!
 
Våren är på gång och med den också lite nyheter och information från styrelsen.
 
Snart är dags att göra gården fin inför sommaren. Vårfix & korvgrillning på gården är planerad till söndag den 7.e maj kl. 15:00. En lapp kommer sättas upp när det närmar sig och vi hoppas så många som möjligt kan komma och hjälpa till. Fin möjlighet att träffa grannarna på köpet!
 
Gårdsgruppen Caroline, Jennie, Daniel, Amanda, Monica och Lauro önskar bli fler.  Om du är intresserad av att hjälpa till med inköp, plantering etc. till gården mejla caroline.linder@pwc.com. Gröna fingrar eller ej - alla som vill är varmt välkomna!
 
Reklamskyltarna (Kulturreklam) är på plats på gaveln och föreningen slipper nu kostnader för klottersanering och får ett litet välkommet tillskott till kassan.
 
Grovsophämtning är planerad till i maj. Mer info inom kort.
 
Fastighetsskötsel. Föreningen har en fastighetsskötare Schyssta Snickaren som går rondering, tar in offerter och utför mindre reparationer och löpande underhåll i vårt hus. Schyssta Snickaren hälsar att distributionspumpen är lagad i källaren så vi har varmvatten ett tag till. Tack för ert tålamod med vattenavstängningar!  Fläktarna på taket är också justerade. Vårt hus bygger på självdrag vilket innebär att man måste tillföra luft för att få cirkulation. Viktigt att inflödet inte stoppas i lägenheterna. Åtgärder enligt senaste OVK:n (obligatorisk ventilationskontroll) är på gång och vår fastighetsskötare kommer ta kontakt med de lägenhetsinnehavare som berörs. Styrelsen följer i övrigt den av stämman beslutade förvaltningsplanen. Nästa större puck är att byta värmeväxlaren som efter tjugo års tjänst börjar gå mot sitt slut.
 
All beställning av reparationer eller jourarbeten ska godkännas av styrelsen. I många fall kan vår fastighetsskötare lösa problemet. Jourarbeten (kväll och helg) är ohemult dyrt och bör undvikas om läget inte är akut. Vid stopp i avlopp eller andra reparationer i lägenhet som ska bekostas av medlem själv har föreningen ett avtalat fast timpris med Schyssta Snickaren som du som medlem kan nyttja om du önskar. Hur ansvarsfördelningen för underhåll och reparationer ser ut mellan förening och du som andelsägare kan du läsa i föreningsstadgarna under punkten Underhåll.
 
Föreningens ekonomi är fortsatt stabil och inga planerade avgiftshöjningar. En eloge för insatsen med att hålla nere värmekostnaderna under årets kallare månader. Det hjälper mer än man kan tro!
 
Vill du vara med i styrelsen? Vi är en liten förening och därför extra viktigt att vi är många medlemmar som hjälper till med förvaltningen. Detta kan göras genom styrelsearbete eller genom att man väljer att engagera sig i arbetsgrupper, eller som revisor. Kontakta styrelsen om du är intresserad, eller vill veta mer.
 
Valberedning har inte funnits i föreningen på många år. Styrelsen har tagit fram ett förslag till valberedning samt en beskrivning av uppdraget att besluta om på årsstämman.
 
Föreningens årsstämma är planerad till juni och styrelsen återkommer i god tid med information. 
 
Hör gärna av dig med frågor, förslag eller synpunkter till styrelsen@stjernfallet.se
Styrelsen har månadsvisa möten och tar då upp de frågor som kommit in.
 
Mer information om vårt hus och vad som är på gång finner du här på hemsidan.
 
Med önskan om en härlig vår!
Vänliga hälsningar,
Styrelsen i Bf Stjernfallet UPA 2023-04-10
Murielle, Felicitas, Jennie, Daniel, Christer och Caroline

Etiketter: nyhetsbrev