Nyhetsbrev december

Hej alla gamla som nya medlemmar!
 
Först, tack till alla som hjälpte till med höstfixet på gården. Fint organiserat av Chamiram och av husets egen grillmaster Lauro! Mycket uppskattat.
 
Det lackar det mot jul men innan dess en summering av vad som hänt sen senaste nyhetsbrevet och vad som är på gång framåt i vårt hus.
 
Sittgruppen på gården har putsats om. Det togs som ett reklamationsärende av Sands Entreprenad och utan extrakostnad för föreningen.
 
Offerter från Omnit och Banhof för fiberanslutning har tagits in och sammanställts. Se separat bilaga för information. Om du är intresserad av att byta till fiber så anmäl ditt intresse via mejl till styrelsen så snart som möjligt men senast 31:a januari 2022. Intresseanmälan mejlar du till styrelsen@stjernfallet.se.
 
På grund av det luftsug som uppstår i entrén måste portarna till innergården och trapphuset hållas stängda. Annars går ytterporten inte igen. Att dörrarna hålls stängda bidrar dessutom positivt till minskat buller och föreningens ekonomi genom lägre uppvärmningskostnader. Bara uppsidor alltså!
 
Kung Bore dök ju upp härom veckan och det kan bli riktigt halt på väg till tvättstugan. Föreningen har bytt från sand till salt och saltbyttan står till höger om soptunnorna precis vid porten ut mot gården. Förhoppningen är att bytet minskar risk för översvämningar i brunnarna vår / höst.
Skulle du upptäcka istappar på föreningens fastighet i vinter, anmäl det till styrelsen direkt för åtgärd. Tack.
 
Det förändrade smittläget gjorde att vi valde att ställa in den traditionsenliga glöggen på gården också i år. Nya tag nästa år, och vi får satsa på ett extra mysigt glöggmingel i december 2022.
 
Efter jul- och nyårshelgerna passar det förhoppningsvis lite extra bra med en grovsophämtning i januari. Det har bokats en container 15 kubik som kommer stå utanför fastigheten från fredag 28/1 till måndag 31/1. I containern kan du slänga allt brännbart såsom t e x trä, plast, metall mm. Undantag för däck, farliga kemikalier och el-avfall. Det behöver du ta hand om själv. I samband med grovsophämtning kommer alla cyklar märkas upp. Detta för att se om det finns cyklar på gården utan ägare och som kan rensas bort. Mer info om detta kommer i separat utskick i januari, i god tid innan grovsophämtningen.
 
Prioriteringar 2021-2022 utifrån på årsstämman beslutad förvaltningsplan:
1.     OVK och utredning av bergvärme (på gång)
2.     Nya digitala lösningar (intresseanmälan, se bifogat)
3.     Ommålning av trapphus (offerter kommer tas in under våren)
 
Sist, så har det kommit in ett förslag till styrelsen om att ta bort mangeln som står i tvättstugan och ersätta den med ett bord och en bordstrykbräda. Styrelsen är positiv till förslaget men vill höra om det är någon som använder mangeln i tvättstugan innan beslut tas. Hör i så fall av dig till styrelsen senast 31:a januari 2022.
 
Du är alltid välkommen med frågor, förslag eller synpunkter till styrelsen@stjernfallet.se. Styrelsen sammanträder ca en gång i månaden och behandlar då de frågor och ärenden som kommit upp. Bf Stjernfallet har också en hemsida med FAQ, föreningens historia, stadgar och annan information  www.stjernfallet.se.
 
Med önskan om fin inspurt och en riktigt God Jul så småningom!
 
/ Styrelsen i BF Stjernfallet UPA 2022-12-14