Lägesrapport hösten 2014

Bästa medlemmar,
här kommer lite info om vad som är på gång i stugan


Råttor 
Vi har fortfarande problem med råttor i källaren och för en enveten kamp som dock verkar svårvunnen. Murväggar tätas och gift sättes ut men ännu har vi inte kommit tillrätta med problemet. En hjälp är om man ser till att inte ha något ätbart, vilket är det mesta, i sitt källarutrymme och förvarar prylarna i tillslutningsbara plastlådor. Soppåsar som står utanför dörren kan locka våra vänner upp i trapphuset varför en kvällsvända till soptunnan rekommenderas.

Källare
Det börjar återigen samlas diverse bråte i gångar och utrymmen utanför källarförråden. Ägarna ombedes röja bort dessa omgående.
Myrorna tar emot det mesta. Återvinningsstationen i Vanadis har öppnat igen. Ägare till prylar utanför förråd kommer att kvalificeras som icke snälla barn och drabbas av tomtens onda öga.

Andrahandsuthyrning 
Vi har en pågående diskussion om andrahandsuthyrning där det är styrelsens mening att i mesta mån undvika detta då vi tycker att den som äger lägenheten också skall bo i den. Bland annat för att det annars lätt blir trassel med avgifter och annat, samt att den som är medlem i föreningen brukar känna bättre ansvar för huset som sådant.
Vid eventuell andrahandsuthyrning kommer föreningen, som tidigare meddelats, debitera extra avgift på minimum 50% av ordinarie avgift eller max 60 000:- per år.

Besiktning gård och gårdshus
Det finns fortfarande anmärkningar på Lawabs jobb vad gäller gård och gårdshus varför vi har kallat till besiktning. Vi hoppas därmed komma tillrätta med problem och ansvarsfrågor.

Övrigt
Vi hoppas att snön faller på alla kälkbackar runtomkring men inte på vårt kvarter och att Kung Bore håller sin kyla på behörigt avstånd samt att vi slipper oförutsedda kostnader.

Välkommen på glöggparty
Tack vare den milda och snöfattiga vinter 13-14 och lägre räntekostnader på våra lån så ser räkenskaperna tillräckligt bra ut för att vi skall våga oss på ett litet glöggparty på gården den 11 december enligt tidigare utskick.

Spartips
Om man vill hjälpa till att spara på våra gemensamma uppvärmningskostnader så är ett bra tips att vintertid se till att dubbeldörrarna till trapphuset är stängda och att man vid längre bortavaro drar ner värmen i lägenheten.

Framöver
Inför nästa år så bör vi nog fundera på renovering av några eller alla fönster på gatsidan.

Mer  pekpinnar än så kan inte Bror Duktig komma på i dag utan hoppas på gemensamma ansträngningar för att hålla trivseln uppe och kostnaderna nere.